| Agurklės |
|
Šalto spaudimo, nerafinuotas Ypatumai: turi ypatingai daug GLA rūgščių (apie 24 g 100 g aliejaus), taip pat linoleinių rūgščių, taninų, saponinų, vitaminų ir mineralų. Tinka: visų tipų odai, ypač pažeistai, sergančiai. Rekomenduojama naudoti iki 10 % mišinyje su kitais kosmetiniais aliejais. Savybės: priešuždegiminis, mažina laisvųjų radikalų poveikį. Tinkamas atopiniams dermatitams, egzemoms, žvynelinei gydyti. Padeda nuo inkštirų. Ypatingai tinka brandžiai ir vystančiai odai. Poveikis odai: atstato drėgmės balansą sausai ir dehidratuotai odai dėl itin stipraus drėkinamojo poveikio, gerina odos medžiagų apykaitą, suteikia glotnumo, tamprumo ir skaistumo normaliai odai, ramina jautrią, linkusią raudonuoti odą. Turi regeneracinį poveikį ir stimuliuojantį poveikį, šiek tiek šviesina, balina odą. Bendras poveikis: reguliuoja hormonų pusiausvyrą, padeda esant reumatiniams artritams, aterosklerozei, stiprina imuninę sistemą, padeda esant moteriškiems sutrikimams, ypač menopauzės metu.
|



