| Graikinių riešutų |
|
Šaltai spaustas, nerafinuotas ir rafinuotas Graikinių riešutų aliejaus sudėtyje gausu nesočiųjų riebiųjų rūgščių, vitaminų A, E, C, B, makro ir mikro elementų (cinko, magnio, fosforo, kobalto). Graikinių riešutų aliejaus aktyviosios medžiagos maitina smegenis, padeda šalinti smegenų audinių sukietėjimus ir palengvina nervinių impulsų kelią. Vartojant graikinių riešutų aliejų žmogus jaučiasi žvalus ir energingas. Taip pat naudojamas kaip maisto papildas, salotoms gardinti, šaltų patiekalų ruošimui. Kaip kosmetikos priemonė tinka sausai, normaliai, brandžiai odai. Poveikis: ü Pakelia gyvybinį organizmo aktyvumą ir stabilizuoja jo imuninį statusą; ü Didina organizmo pasipriešinimąradiaciniam apšvitinimui, pašalina iš organizmo radionuklidus, turi priešnavikinį poveikį. ü Svarbus gydant aterosklerozę, širdies ir kraujagyslių ligas, kepenų ligas ir medžiagų apykaitos sutrikimus, taip pat šių ligų profilaktikai; ü Naudojamas sergant cukriniu diabetu; ü Gydo žarnyno ir skrandžio opas; ü Gydo tuberkuliozę, esant uždegiminiams procesams bronchuose ir plaučiuose; ü Naudojamas esant lėtiniam hepatitui, padidintam skrandžio sulčių rūgštingumui ir kaip prieškirmelinis vaistas, esant skydliaukės hiperfunkcijai; ü Naudingas senyvo amžiaus žmonės, ypač tiems, kurie serga hipertonija, išemine širdies liga, ateroskleroze, diabetu; ü Patartinas vartoti sergant lėtiniu artritu, gyjant žaizdoms, nudegimams, segant lėtiniu kolitu su vidurių užkietėjimu, reabilitacinio gydymo metu po sunkių operacijų ir traumų; ü Veiksmingas gydant psoriazę, egzemas, furunkuliozę, varikozinį venų išsiplėtimą; ü Sulėtina senėjimo procesus. |



